i Click Businesses
Image default
Architecture

Dus wat heb je nodig om een succesvolle bedrijfsfilm te maken?

Je moet beginnen met na te denken over je doel. Wat is het dat jij uiteindelijk wenst? Niet zomaar een idee van hoe anderen misschien willen of verwachten dat je product/dienst zal uitpakken (hoewel dat wel helpt!). Je doel moet vanaf de eerste dag duidelijk zijn – zonder duidelijkheid kun je nergens echt in slagen! Als we eenmaal weten waar ons doel ligt, wordt al het andere gemakkelijker omdat elke stap op weg naar het bereiken van die droom op zichzelf al motiverend werkt

 

Het maken van een bedrijfsfilm is niet eenvoudig. Je hebt expertise en ervaring nodig om het voor je bedrijf te laten werken, daarom moet je altijd streven naar de beste professionals die er zijn en die je kunnen helpen om die professionele uitstraling te krijgen zonder dat je budgetbeperkingen of tijdschema’s worden overschreden!

Een creatieve sessie starten

Neem tijdens jullie creatieve sessie de tijd om te bespreken welke ideeën en wensen jullie hebben voor een bedrijfsfilm. Bedenk of medewerkers wel of niet moeten spreken tijdens videoclips – misschien is het beter dan iemand anders in plaats daarvan het woord doet? Bekijk desnoods samen een paar mooie voorbeelden voordat je sleutelwoorden bedenkt die het meeste weerklank vinden binnen dit type storytelling-medium (en ik raad je aan om YouTube-tutorials te bekijken). En denk ten slotte niet alleen maar “hoe lang?”, want niemand wil toch saaie beelden.

Een script & draaiboek maken 

Met alle input kun je een script en draaiboek maken. Alle ideeën worden vertaald naar een interessant verhaal waarbij rekening wordt gehouden met bepaalde zaken zoals het afnemen van interviews zodat uw boodschap op twee manieren wordt verteld; via beeld of gesproken woord met samenhang tussen beiden. Zo krijg  jij een compleet beeld van wat je precies wil. Maak altijd een eerste versie een geef hier feedback op. Zo weet je zeker dat het compleet is. 

Voorbereiding en draaidag

Start dan met de voorbereiding van de draaidag. Je weet nu exact wat je nodig hebt voor een succesvolle filmdag. Zo weet je zeker dat de draaidag goed verloopt. De draaidag wordt vaak als een spannende en leuke dag ervaren. Maar als alles is voorbereid en gepland, dan kan de filmcrew lekker aan de slag. Bovendien heeft de filmcrew alle ervaring om jouw medewerkers op hun gemak te stellen. Zodra alles gefilmd is, dan kan de montage starten. 

Montage 

Maak altijd gebruik van een ervaren editor. Deze kan op basis van de beelden en het draaiboek een complete bedrijfsfilm monteren die voldoet aan alle wensen. Alles met het doel van de film moet in acht worden genomen. Daarnaast wil je de video langdurig inzetten. Het is dus belangrijk dat de beelden en audio van goede kwaliteit zijn.

 

Bij een professional mag je tussendoor feedback geven over de video. Daarna wordt de video nog verder aangepast, zodat deze helemaal voldoet aan alle wensen. 

Jouw bedrijfsfilm effectief inzetten 

Het gebruik van een bedrijfsfilm is een effectieve manier om het merk van een werkgever te communiceren. Het kan worden gebruikt op sociale media, websites of zelfs LinkedIn! Professionele videografen kunnen je goed advies geven over hoe je dit hulpmiddel het beste kunt gebruiken voor maximaal succes met contentmarketingcampagnes die zullen helpen bij het opbouwen van loyaliteit onder potentiële werknemers/kopers terwijl de naamsbekendheid van het bedrijf wordt vergroot. 


Al met al is het belangrijk je de stappen goed doorloopt. Zo weet je zeker dat je een goede bedrijfsfilm krijgt. Het is een effectief middel voor jouw employer branding.