i Click Businesses
Image default
Architecture

Tips bij het kopen van een nieuwe fiets

Ben je van plan om een nieuwe fiets te kopen? Dan zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet houden. Je moet besluiten wat voor merk fiets je wilt, of je een nieuwe of een tweedehands fiets wilt of een gewone of een elektrische fiets. Houd daarbij rekening met je doelen voor de fiets. Wil je er lange tochten op kunnen fietsen, gebruik je hem vooral om kleine afstanden in de stad te fietsen of voor een combinatie van beide? Lees verder, om meer handige tips te krijgen, wanneer je een fiets wilt kopen. 

 

Welke fiets is geschikt voor mij?

De belangrijkste vraag is wat voor soort fiets je graag wilt hebben. Waarschijnlijk weet je van je oude fiets al wel waarvoor je hem het vaakst gebruikt. Wanneer je graag lange tochten fietst, kan een elektrische fiets, een mountainbike of een racefiets ideaal zijn, om met gemak lange afstanden te kunnen afleggen. Beweeg je je daarentegen juist vooral in de stad? Dan is een stadsfiets een stuk geschikter. Denk vooral in grote steden ook zeker na of je niet een tweedehands fiets moet kopen. Als deze dan wordt gestolen, ben je minder geld kwijt. Je kunt je hiervoor weliswaar verzekeren, maar vaak krijg je niet meer het hele aankoopbedrag terug. Bovendien zijn tweedehands fietsen meteen leverbaar en moet je op nieuwe fietsen tegenwoordig lang wachten. Je kunt bijvoorbeeld tweedehands fietsen in Deventer bij Roto Tweewielers kopen. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is dan een nieuwe fiets en het een duurzame keus is, omdat er geen nieuwe fiets hoeft te worden geproduceerd. Bovendien zijn de fietsen van prima kwaliteit en gaan net zo goed nog jaren mee!

 

Proefritje

Voordat je de keus maakt welke fiets je wilt kopen, is het handig om even een proefritje te maken. Zo kun je verschillende fietsen met elkaar vergelijken en kijken welke fiets het beste bij jou past. Net als dat niet alle schoenen in jouw maat lekker zitten, fietsen ook niet alle fietsen even prettig. Dit verschilt van persoon tot persoon. Daarom is het altijd goed om de fiets voor koop uit te proberen.

 

Fietsaccessoires 

Tot slot moet je ook rekening houden met de fietsaccessoires. Zo heb je goede verlichting nodig, maar ook een fietstas en een extra slot zijn vaak handig om te hebben. Vooral een nieuwe fiets moet je goed vast zetten, zodat hij niet populair is bij dieven. Ook een kinderzitje, een fietsmand of een fietsspiegel zijn praktische en populaire accessoires. 

 

https://www.rototweewielers.nl/