i Click Businesses
Image default
Offers

Wat heeft een tafeltennistafel voor wedstrijden nodig?

Deelnemen aan een tafeltennistoernooi is een spannende ervaring voor elke speler. Maar om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt presteren, is het belangrijk te begrijpen wat voor soort uitrusting en regels het toernooi vereist. Lees verder om erachter te komen wat een tafeltennistafel precies nodig heeft en hoe het spel wordt gespeeld.

Vereisten voor de tafel

Een tafeltennistafel van normale afmetingen meet 9 voet lang en 5 voet breed met een hoogte van 2 1/2 voet. Het oppervlak van de tafel wordt ook in twee helften verdeeld door een 15 mm dik net van 6 inch breed. Deze afmetingen zijn in het imperiale systeem, dit komt omdat de sport daar vandaan vooral populair is geworden in de Westerse wereld. Voordat een wedstrijd kan beginnen, moeten beide spelers aan dezelfde kant van het net staan en mag geen enkel deel van hun lichaam of racket het net raken of erover gaan tijdens het spel. Gebeurt dit wel, dan krijgt de tegenstander automatisch een punt en de service toegekend. 

Plaatsing van de tafel

De tafel moet met de lange zijden parallel aan de zijlijnen worden geplaatst, zodat er genoeg ruimte overblijft voor de spelers om zich tijdens het spel vrij rond de tafel te bewegen. De tafel moet ook ver genoeg verwijderd zijn van muren en andere obstakels die het spel kunnen hinderen, zoals stoelen of ander meubilair. Bovendien is het belangrijk dat er geen afleiding is achter de rug van beide spelers, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op de schoten van hun tegenstander zonder te worden afgeleid. Denk hierbij aan luide muziek, televisies of andere geluidsbronnen.

Balspecificaties

Voor toernooispel mogen alleen witte ballen worden gebruikt die speciaal voor toernooien zijn gemaakt, omdat zij van celluloidmateriaal zijn gemaakt, waardoor zij gedurende de wedstrijd consistent blijven in vorm en grootte. Hoewel andere soorten ballen mogen worden gebruikt tijdens trainingen of recreatieve wedstrijden, zijn deze niet toegestaan in gesanctioneerde toernooien vanwege hun inconsistentie in grootte en vorm in vergelijking met toernooispecifieke ballen. Spelers moeten er ook voor zorgen dat hun rackets voldoen aan de ITTF-richtlijnen voordat zij deelnemen aan officiële wedstrijden.

 

https://www.tafeltennistafel.nl/